Bij Hagen Techniek te Heemskerk het automatische beladen en in één beweging draaien van product op zijn HAAS CNC machine

Het inleggen en draaien van product met de Doosan COBOT A0912 gerealiseerd met Lucas Keizer bij Edward Hagen van Hagen Techniek in Heemskerk.

Met een wisseltijd van ongeveer 40 seconden wordt het materiaal ingelegd, half fabricaat omgedraaid en klaar product weggelegd op de pallet. Op deze manier is er een hogere herhaalnauwkeurigheid omdat het half fabricaat niet op een tussenstation hoeft worden weggelegd. Ook de cyclustijd is hiermee aanzienlijk korter.

Bij Hagen Techniek te Heemskerk het realiseren van automatische belading van schaatsen op zijn HAAS CNC machine

  LinkedIn

Hier het uiteindelijke resultaat met de Doosan COBOT A0912 gerealiseerd met Lucas Keizer bij Edward Hagen van Hagen Techniek in Heemskerk.

De 25 seconden product wisseltijd, alleen CNC programma hoeven wisselen tussen verschillende producten en compleet afbramen op de machine verhoogt de productie capaciteit aanzienlijk.

Bij N-R-P te Mijdrecht het optimaliseren van de EZCAM software en postprocessor

  LinkedIn

Nu kan Nick de COBOT met EZCAM programmeren met daarin opgenomen gereedschap-controle en automatisch meten. Ook gekeken hoe hij nu werkt en hoe hij wil gaan werken. De mogelijkheden zo gemaakt dat hij heel snel de verschillende posities voor het beladen van de machine kan instellen. Ook hebben we beveiliging ingebouwd zodat de 4e as met index bewerkingen nooit doordraait. Wel kan er nog steeds 4e assig simultaan bewerkt worden.

Voor Reuzenaar Metaalbewerking een ontbraammachine met water ontwikkeld

  LinkedIn

Met een “investeringshaalbaarheid” onderzoek is allereerst vooraf bepaald of de investering rendabel en/of aangepast moest worden om tot een succes te komen. Hier kwam naar voren dat de manier van produceren de komende jaren niet zo door kon gaan en zeker niet kon groeien. Met de combinatie COBOT en eigen inbreng van ontbramen is er een mobiele ontbraam unit ontwikkeld en gebouwd.